Det behövs ett nytt styre i landstinget inte bara nytt syre

IMG_0483[1]

Socialdemokraternas ledare i landstinget Peter Olofsson har i sin senaste blogg välkomnat att ett nytt syre kan behövas i landstinget. Jag tycker att det krävs ett nytt styre och inte den konstgjorda andning som funnits i sittande majoritet under den här mandatperioden. Otaliga är de misslyckanden som skett med bla projekt balans, folkomröstning  om en rättvisare vård i hela länet, en ekonomi och tillgänglighet som hela tiden försämras och en majoritet som inte kunnat hålla sams. Det sista visade sig ju när vänstern hoppade av majoriteten i samband med majoritetens förslag att rusta ned inlandssjukvården. Vi fick då en folkomröstning som speglade att S och Mp inte alls gick i takt med medborgarnas uppfattning och 90% röstade JA att det ska finnas bla akutplatser i Dorotea och ambulans i Åsele. Än har vi dock inte sett någon tydlig reaktion att S och MP tänker göra något år denna orättvisa vård för inlandsborna.

Jag och centerpartiet är övertygad om att det både krävs en ny politik i landstinget och mer resurser till sjukvården. Tillsammans med alliansen ska vi gå till val med den inriktningen. Vi kommer att vara överens inom alliansen om ett valmanifest där vi söker väljarnas stöd i Västerbotten. Men som enskilt parti kommer vi också att driva våra hjärtefrågor utifrån Ja till rättvis och likvärdig vård i hela länet.

Jag och centerpartiet är inte heller motståndare till blocköverskridande lösningar där det sker på gemensamma villkor och där alla parter är vinnare. Hittills har inte majoriteten i landstinget visat sådan vilja. Inför projekt balans krävde alliansen  konsekvensbeskrivningar  kring alla sparförslag men det var inte möjligt. Och nu ser vi också följderna av deras sparförslag. Otaliga är de förslag från alliansen som majoriteten röstat ned bara för att visa sin maktfullkomlighet. Det bäddar inte för konstruktiva lösningar som skulle kunna gynna vården i länet och syven och sist alla patienter. Jag vill se tydliga ändringar från majoriteten på en annorlunda och mer tydlig inriktning att man är beredd att göra lösningar över blockgränserna innan jag kan ta Peter Olofsson på allvar. Och till dess får väl S och MP fortsätta med konstgjord andning och min förhoppning att väljarna i Västerbotten ger dem sin dom i valet 2014.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.