JA till likvärdig vård i hela Västerbotten

ambulanser-fbSjukvården behöver  mer pengar. Annars är det omöjligt att klara alla åtagande och utmaningar vi står inför samt alla misslyckanden som majoriteten ställt till med. 30 årigt sossestyre i landstinget har satt sina spår. Så inleder jag  hur vi i centern ser på vården 2014 när vi i idag debatterar budgeten för nästa år.

Några exempel; Sjukvården går med underskott 90 miljoner, stafettläkar kostnaden skenar, köerna ökar till vården, projekt balans blev ett sänke. Inte minst visar det sig i den nedmontering av akutsjukvården med indragna akut platser och ambulanser. På köpet  fick vi en folkomröstning som kostat ca 15 miljoner.

Vi föreslår därför satsningar med skattehöjning på 25 öre på primärvården med 34 miljoner  mer än s+mp, 40 miljoner mer på rekrytering at/st betald specialistutbildning av sjuksköterskor, 15 miljoner mer för trygg inlandssjukvård och ambulanser.Ambulanser både i Åsele och i Umeåregionen.

Idag ligger vi illa till i länets primärvård jämfört med övriga landsting i Sverige. Skulle vi bara komma upp till riksgenomsnittet så rör det sig omca 100 miljoner som primärvården är underfinansierad med.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.