Vill (s) införa förkortad arbetsdag med bibehållen lön?

Socialdemokraterna har i Umeå kommun föreslagit att dom vill pröva möjligheten att införa 6 timmars arbetsdag med bibehållen lön för 8 timmar. Det vill dom pröva på några arbetsplatser om de skulle vinna valet i höst.

Tala om att ställa ut löften som blir svårt att finansiera. I landstinget skulle det kosta över en miljard. Och skall de dessutom rekrytera fler personal som ska göra jobbet för de 2 timmar som fattas, ja då behövs nyrekrytering av anställda och det är också kostnadshöjande.

Centerpartiet  och övriga allianspartier har därför ställt en interpellation till landstingsstyrelsens ordförande Peter Olofsson om han i landstinget tänker göra likadant och hur han tänker isåfall finansiera detta.

Vårt pressmeddelande och interpellationkan kan du läsa här.

Du kan också läsa mer på Nicklas Sandströms blogg

3 kommentarer

  1. Marianne R Johansson

    De som säger att det inte går att införa sextimmarsarbetsdag med bibehållen lön, är väl samma gamla konservativa gnällspikar som hävdade att man inte skulle ha råd med åttatimmars arbetsdag!
    Det finns åtminstone två företag i Sverige som redan har sextimmars arbetsdag, kolla in Toyota center i Göteborg och Brath i Ö-vik! Jag tror att man får en friskare och effektivare anställda som åstadkommer mer på kortare tid! Man kan ju se hur långsamt byggen går, där snickarna ska jobba in tid, det blir alltid förseningar!

  2. Pingback: Pinsam argumentation om 6-timmars arbetsdag – har ni glömt att vi har en enorm arbetslöshet?! | Fanny Eriksson (S)

  3. Lena Andersson

    Dagens heltidslön kan bibehållas genom att företagen kompenseras med sänkt arbetsgivaravgift, vilket blir möjligt eftersom samhällets kostnader för sjukfrånvaro och arbetslösahet minskar! Detta kräver dock att förändringen av normalarbetstiden sker samtidigt på hela arbetsmarknaden, medan enskilda försök ute i kommunerna oundvikligen är dömda att misslyckas!
    Alliansens jobbpolitik innebär enbart att förnedra arbetslösa och göra dem så fattiga o desperata att de ska ”ta sig själva i kragen” och börja jobba! Alliansen har återinfört slaveriet eftersom från 1 juli 2013 så tvingas alla arbetslösa med försörjningsstöd redan efter 2 månader att arbeta heltid utan lön åt kommunerna, eller förvaras/inlåsas i övervakade lokaler hela dagarna som om de vore dömda kriminella! Ni har även gjort det dyrare att anställa äldre än 26, vilket ökar långtidsarbetslösheten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.