Peter Olofsson (s) och Element Six

Peter Olfsson (s), landstingsstyrelsens ordförande ropar i sin blogg efter mer näringspolitik som en billig kommentar till det tråkiga beskedet om nedläggning av Element Six i Robertsfors. Om nedläggningen blir av så är det ett hårt slag mot bygden och för hela kommunen. Det är vi alla överens om.

Men att som Peter Olofsson likt Lennart Holmlund bara skylla på regeringen och bristen på näringspolitik som orsak till nedläggningar av företag är verkligen billigt. Man kan inte bara säga det ordet utan lite mer förväntar jag mig av Peter. För om man granskar socialdemokraternas och hans röd-gröna kompisar så ska de tillsammans försämra skatterna och kostnaderna för företagen med ca 50 miljarder om de vinner valet i höst. Hur tror du ökade kostnader för företagen skapar jobb och förbättrar företagsklimatet i Västerbotten?

Alliansregeringens och näringsminister Anni Lööfs satsningar och förslag tex. att minska kostnaderna för företagen, förenkla regelverken och förbättra sociala tryggheten för företagen är ju riktig nringspolitik. Men ibland är det tyvärr andra orsker som leder fram till nedläggning och flytt av företag. Särskilt om man ingår i en stor global koncern.

I gårdagens VK framförs bra förslag om att ändå försöka gör något i länet för att mildra effekterna av nedläggningen. Jag hoppas vi kan samla oss kring detta. Och jag tycker också förslagen om att harmonisera regler för företag som lägger ned  med vad som gäller inom företag i många EU länder och som framförs av några länsföretagare borde prövas. Det skulle innebära att företag som lägger ned får ta på sig ett större ekonomiskt ansvar än vad som gäller idag.

Läs mer om detta här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.