Tomma löften av Peter Olofsson och (s)

(s) har rustat ned inlandssjukvården, dragit in ambulanser och lagt ned akutplatser. Inlandsborna och även hela länet har reagerat starkt mot denna nedrustning och ser med rätta att vi inte har en likvärdig och rättvis vård i hela länet. Ilskan och frustrationen har lett till ockupationer av sjukstugan och en folkomröstning under fjolåret om den orättvisa sjukvården.

Nu försöker man inför valet i höst mildra den ilska som finns i inlandet mot den förda sossepolitiken genom att lova i form av ett kontrakt att inga vårdplatser ska läggas ned om de vinner valet i landstinget, kommunerna och i riksdagsvalet. Det är bara ord och tomma ord. De lovade redan inför förra valet för 4 år sedan att inga vårdplatser i inlandet skulle läggas ned. Men vad blev det, jo indragning av akutplatserna i Dorotea och nu är de två som man har inrättat på Bergvattengården som inte är riktiga akutplatser stängda.

Det luktar panik och jag tror i länsborna ser detta som bara valfläsk och det borde inte finnas något förtroende för den politik som sossarna i landstinget tiullsammans med miljöpartiet bedrivit och det bästa för länsborna är att rösta fram en ny färdriktning i landstinget. Centerpartiet kommer inte att ge avkall på att vi ska ha en rättvis och likvärdig vård i hela länet och det kommer vi att gå till val på.

Folkomröstningens resultat borde sossarna heller ta på allvar och göra återställare av både akutplatser i Dorotea och ambulans i Åsele. Det hade gett betydligt bättre respekt för rättvis vård i länet än tomma ord och skrivna kontrakt.

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.