Nytt styre i landstinget krävs

563

 

Landstingsvalet får inte bli det glömda valet. Efter 34 år av socialdemokratisk styre borde väljarna i Västerbotten visa sitt missnöje med landstingspolitiken och välja en ny majoritet med en ny färdriktning. Vi i cenrterpartiet och i alliansen står beredda. Vi har tillsammans en politik som vill se till att vården fungerar och landstingets långa vårdköer minskar. Att vi tillför mer resurser till den nära vården. Idag ger sosse majoriteten minst pengar till primärvården i hela landet, räknat per innevånare. Norrbotten får mest. Det är ju otroligt då våra två län ser likadana ut vad gäller gleshet, demografi, avstånd till lasarett.

564

Tillsammans i alliansen söker vi därför väljarnas stöd för en ny modern färdriktning i landstinget. Där vi stasar både på tre akutsjukhus med NUS som spetssjukhus och en rättvis likvärdig vård även för inlandet. Med abulanser i alla kommuner och akutplatser vid alla sjukstugor. Åsele ska ha en riktig ambulans inte en akutbil.

ambulanser-fb

Den nedrustning av akutsjukvården som S och Mp bidragit med de senaste åren måste stoppas. Men då krävs en ny majoritet som får ta över. En röst på centerpartiet är en röst på likvärdig och rättvis vård i hela länet

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.