Gunnar Parment, Robertsfors

Tingsrätten

Vecka 20. Idag har jag tagit ledigt från jobbet för att vara ledsagare åt min blinda mor, som överfölls i sitt hem i Umeå i ett rånförsök i vintras. Numera har hon flyttat från staden, och bor ett stenkast från mig. Idag ska ärendet upp i tingsrätten. Vart är samhället på väg? Hur kommer det sig att ungdomar ägnar sig åt rån och rånförsök? Det var väl knappast något som förekom förr i tiden?

Inom kommunpolitiken har det inte hänt så mycket sedan sist. Förra veckan skrev jag ingenting alls här. Ett kommunfullmäktige återstår innan den stora dösäsongen, sommarlovet. På riksplanet ser man tydligt effekten av den borgerliga politiken – listan skulle kunna bli längre än någon orkar läsa. Gemensamt är i alla fall att man tar från de fattiga och ger till de rika.

Jag passar på att bolla iväg ett surftips även denna vecka. (Okej, den är säkert ganska välbekant för många…) Det blir sourceforge.net – utvecklingssida för open source, och en stor källa för den som vill hitta fria programvaror som alternativ för dyra köpesprogram. Ett exempel är den utmärkta ljudredigeraren Audacity som kommit i en ny version.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.