Gunnar Parment, Robertsfors

Länstrafiken krånglar till allt.

Vecka 41. Idag har jag åkt buss. Och igår med. Förra vintern pendlade jag till Umeå nästan ett halvår, men då blev det ofta bil just för att tiderna inte stämde.

Det får mig att fundera på varför Länstrafiken i Västerbotten gör allt för att krångla till bussåkandet. Att det aldrig går några bussar när just jag vill åka må ju vara en sak, men det är inte bara det. Det finns andra idiotiska påfund. Ett heter ’expressbusstillägg’. Detta innebär att de tar betalt 10 kronor extra för att jag tvingas byta till taxianslutning för de sista kilometrarna Sikeå-Robertsfors. Okej, turen kanske tar fem minuter kortare tid jämfört med andra E4-bussar. Hur som helst ingår de inte i månadskorten heller, så även om man köper månadskort så har man inte betalt färdigt. Man måste betala gång på gång, varje gång man råkar hamna på en ’expressbuss’. I andra län, till exempel Stockholm, kan man köpa månadskort som gäller samtliga resor inom hela länet, men inte här i Västerbotten. Dålig stil, Länstrafiken.

Som om inte det var nog. Vill man åka inom stan så måste man betala extra på månadskortet. Även här krånglar man till det. [Inlägget uppdaterat 2009-09-03: Lokaltrafiken ingår numera på månadskort och rabattkort. Alltid något!] Handlarna i Umeå missar eventuellt någon tur då man undviker att åka lokalt inom stan. Naturligtvis överväger det till att några väljer bil. Hur miljövänligt är det?

Skulle man trots allt vilja åka med lokaltrafiken, som också drivs av Länstrafiken, så är de snålpellarna så gnidna att de vill ha betalt för turlistan!!! Jämför med stockholm. Här kan man hämta turlistor överallt, och det kostar inget extra. Varför så snål, Länstrafiken?

Nä, visst ska vi få folk att åka kollektivt och minska utsläppen, men då måste även Länstrafiken bjuda till och förenkla taxorna, förtäta turerna och sluta upp med gnidigheter av alla slag. Skärpning!

I morgon åker jag bil till stan.

En kommentar

  1. Magnus Lundin

    Lite orättvist att jämföra Västerbottens län med Stockholms län, eller hur? De har ju en aning fler människor på en betydligt mindre yta, så de kan ju t.ex. betala för turlistan genom att sprida ut kostnaden på många fler resenärer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.