Gunnar Parment, Robertsfors

Jag mår illa

För några dagar sedan hörde jag en nyhetssändning på radion som beskrev läget i Palestina efter Israels bombningar. En mamma som förlorat make och fyra barn beskrev det så levande att även den svenska översättningen fick mig att må illa. De blev levande brända av vit fosfor. Ta en tyst minut med mig för alla offer på båda sidor (även om de var betydligt fler på ena sidan) så byter vi ämne sen…

[…tyst minut…]

Nu får det bli lite lokalpolitik. I morgon tisdag 27/1 är det sammanträde i kommunstyrelsen. Jag kommer att vara där och utöva insyn tack vare min insynsplats. Det verkar inte vara några revolutionerande beslut denna gång. Det skulle möjligen vara punkt 3, Information ang. Olof Hanssons (fp) motion om kommunsammanslagning. Moa Hedström, som studerar vid kulturgeografiska institutionen vid Umeå Universitet, är inbjuden till sammanträdet för att redovisa sin externa utredning om effekterna av en kommunsammanslagning.

Tänk på att även ks sammanträden än öppna, även om det inte finns plats för någon större publik. Å andra sidan är de flesta upptagna med arbete dagtid så det blir sällan något besök. Om intresse finns är det kl 13.00 på kommunstyrelsens rum. Alla sammanträdesdagar (ks, kf och nämnderna) finns utlagda på Robertsfors Kommuns hemsida. Där finns också ärendelista, men inte bilagorna. Bilagorna kan du få om du ringer eller besöker Robertsfors Kommun. Allt är offentlig handling liksom protokollen. (Undantag: vissa handlingar kan beläggas med sekretess, men det gäller oftast Sociala Nämnden, och i det fallet för att inte hänga ut enskilda medborgare. I kommunstyrelsen är det ytterst ovanligt med sekretess.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.