Gunnar Parment, Robertsfors

Ingen begravning för arbetslösa

Jag läste idag i aftonbladet att Tuula, 48, blev av med sin A-kassa för att hon gick på sin mors begravning. Detta säger väl något om borgarnas syn på oss medmänniskor. Ska man inte ha rätt att begrava sina föräldrar utan att bli av med sin försörjning? Tuula fick besöka arbetsförmedlingen personligen för att skriva in sig igen efter att ha blivit av med A-kassan i en vecka.

Begravning är inte ett godtagbart skäl till att inte infinna sig till mötet med arbetsförmedlingen. Med en sådan inskränkt människosyn vore det inte konstigt om nuvarande regering blir avsatt i nästa riksdagsval.

Fast man försöker tysta motståndet, precis som i Kina. Bloggande Jenz som arbetat på Volvo CE i Växjö bloggar om hur det är att bli arbetslös. Lena Mellin på Aftonbladet rapporterar om att Jenz riskerar att få lägre A-kassa för att han bloggar. Han har inget krav på sig att leverera och får heller inte betalt för det. Alltså är det inget arbete, och det förhindrar honom inte heller att ta ett nytt arbete. Ett typiskt fall av myndighetsmissbruk.

All min erfarenhet går inte via media. Jag har provat på att vara arbetslös själv, och reglerna var redan då så rigida och stelbenta att man som arbetslös känner att det enda man får göra är att söka arbete eller lägga sig ner och dö. Snacka om nedbrytande. Nu är det dags att börja se de arbetslösa som människor.

Vägra låta er tystas av överheten! Arbetslösa, sjukskrivna och övriga proletärer, ni är alla värda ett bra liv. När överheten förtrycker oss måste vi gå vidare i kampen.

3 kommentarer

 1. Rätt ska vara rätt

  Arbetsförmedlingen nekar ingen a-kassa.
  Dom rapporterar det dom anser vara felaktigheter till respektive a-kassa.
  Det är sedan den enskilda a-kassan som gör bedömning och tar beslutet.
  Att inte beslutsfattarna på den enskilda a-kassan har blivit utrustade med sunt förnuft, kan knappast någon regering anklagas för.

 2. Gunnar Parment

  Jag blev nästan besviken på den lilla reaktionen. Endast en kommentar när jag skriver detta. Självklart är det handläggare som tar besluten, men Aftonbladets reporter har även hittat en ”expert” som anser att A-kassan fattat rätt beslut…

 3. Johan

  A.kassan är till för de som står till arbetsmarkandens förfogande. Den dag du inte är det ska du inte ha A-kassa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.