Gunnar Parment, Robertsfors

Tråkigt Paris… Earth minutes vid Eiffeltornet

Bra idé med Earth Hour.

Inte för att själva timmen i sig påverkar någonting nämnvärt, men som symbolhandling är det en stor grej. Kul att så många välkända "ikon-byggnader"  också är med. Jag surfade fram webbkameran på Eiffeltornet – eller en av dem. Jag valde kamera 3 på sidan http://www.paris-live.com/paris_webcam/. Bildstorlekarna nedan halverade i X- och Y-led. Om ni lyckas läsa tidsstämpeln så gick deras klocka 3-4 minuter före.

Eiffeltornet 20:18

Eiffeltornet 20:18.

Eiffeltornet 20:30

Eiffeltornet 20:30

Eiffeltornet 20:41

Eiffeltornet 20:41. När jag återkom till datorn så hade Paris tänt lyset igen, trots att det bara gått 11 minuter. Hur länge var det släckt? 10 minuter? 5 minuter? Jag har ingen aning, för då gick jag och släckte mina lampor och tittade lite på Körslaget tills det blev reklampaus.

Jag vet inte om man har extra korta timmar i Paris, men lite besviken blev jag. I Robertsfors tycks de flesta ha ställt upp i alla fall. Det är mest en och annan liten myslampa i fönstren runt omkring.

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.