Gunnar Parment, Robertsfors

Äntligen normaltid

Så glad jag blir. Äntligen normaltid. Såhär borde det alltid vara, till skillnad från vår/sommar/höst-tiden, även kallad "sommartiden", då man tvingas upp omänskligt tidigt. För min del innebär sommartiden att jag börjar arbeta halv 3 i stället för halv 4 större delen av året, även om det då står halv 4 på klockan.

Visst är det tillåtet att hata EU-byråkrater extra mycket dessa två gånger per år då man ska utföra oavlönat jobb med att ställa om evinnerligt massa klockor helt i onödan? Det finns ju ingen hållbar anledning till att fjanta hit och dit med klockan. Vilket parti vill avskaffa dessa dumheter?
 

Etiketter: ,

4 kommentarer

 1. Sjusovare

  Sedan medeltiden har samhällsklockan vridit sig fyra timmar. Att sova till klockan 7 är nu mer normalt, det borde heta 11-sovare (förväxla inte med sjusovaredagen). De flesta bor nu i städer och stadslivet har därför blivit norm.

  Stora delar av turist- och upplevelsenäringen är beroende av sommartiden. De kan visserligen ha öppet tidigare men kan bli konflikt eller konkurrens med annat samt att första timmen blir istället spilltid.

  Det har förekommit en diskussion om slopat tidsskifte, men då att istället ha sommartid året om.

 2. Gunnar Parment

  Svar till Sjusovare (2010-10-31 09:05)
  Ja, skulle man ha sommartid året runt är det ju detsamma som att ha en annan tidszon. Helt klart att föredra framför att skifta tiden fram och tillbaks i alla fall, även om jag själv skulle föredragit normaltid (UTC+1) året runt. Jag får ju ingen lön för att jag går och ändrar tiden på en massa klockor två gånger om året, ett i mitt tycke helt onödigt och improduktivt arbete.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.