Halvdöv vid 30:års åldern

De finns överallt – på bussarna, i affärer, på vänterum hos tandläkaren, på trottoarerna, på cyklar, i stans olika parker o.s.v.  Det tycks som om 99% av dagens ungdomar jämnt har hörlurar instoppade i öronen!  Jag skulle gärna få veta varför det är så himla poppis att nästan jämt utmana hörselen på det här sättet.

Är dagens ungdomar så blyga att de helst vill undvika risken av att måste prata med någon? Är samhället så hemskt tråkigt att de bildligen måste förflytta sig någon annan stans genom musiken? Är det en resultat av grupptryck? Är de rädda för risken av att höra en kvittrande fågel, ett barns skratt eller gråt eller en bils varningstuta?

 Nej, jag misstänker hellre att dagens ungdomar är offer till musik- och uppspelningsapparatsindustrians aggressiva marknadsföring som har lyckats att övertyga dem att det är coolt att lyssna på musik dygnet runt. Om detta är fallet så känns det för mig rätt så tragiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.