Nu är det dags!

Nu är det definitivt dags att dekorera huset till jul. Vi kommer snart att få främmande (fastän vi känner dem) som skall bo hos oss några dagar under julfirandet, så självklart skall det utstråla en mysig julstämning här hemma.

Men dessvärre tycker jag att det är lite jobbigt att gå ner i källaren och leta efter kartongerna i vårt stora kalla förråd där vi förvarar våra juldekorationer. Först måste jag förstås ställa bort de vardagliga prydnadssakerna som står här och där i huset för att ge utrymme för juldekorationerna. Jag gillar faktiskt våra små gulliga tomtar och änglar, färgrika julgardiner, bordsdukar och ljusstakar men det känns ändå som om jag har roligare saker att göra med min tid.

 Å andra sidan när jag äntligen har bestämt mig för att sätta igång brukar julstämningen börja bubbla upp mer och mer i min själ för varje sak jag tar fram. Jag återupplever för några sekunder känslan av att vara en liten sjuårig flicka som lyckligt bläddrar igenom leksakskatalogen från varuhuset "Sears and Robucks" och drömmer om dockorna och konstnärssetet att jag hoppas att få av tomten. Det är då jag inser hur juldekorationerna som mamma satte fram i huset bidrog till den varma och trygga julstämningen som jag upplevde i mitt barndom. 

Ja, ja…o.k. då! Jag måste erkänna att det är ganska roligt och mysigt med jul tack vare dess musik, dekorationer, mat, ljusstakar och glada barn. Så nu stänger jag av datorn, tar på mig en jacka och gå ner i källaren för att ta upp dekorationerna. Men, jag kommer inte att baka som en galning inför jul! Där går gränsen för mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.