Köfenomen

Det tycks vara ett faktum i livet att ju mer tidspressad man är desto längre och saktare går kön till butikskassan. Du vet hur det går till…du har lite bråttom när du rusar fram till butikskassorna och granskar köerna för att snabbt bedöma vilken kö som troligen kommer att gå fortast.

Fem sekunder efter du har ställt dig i den kortaste kön plockar upp kassörskan (eller kassören) sin telefon för att ringa och kolla priset på den udda lilla grejen som den nuvarande kunden har hittat Gud-allena-vet-var i affären. Eller kassörskan (eller kassören) måste springa bort för att skaffa fler av någonting – frimärken, Trisslotter, tillgodokvitton, o.s.v.  Du granskar snabbt de andra köerna för att hitta en mer lämplig en, men så snart att du ställer dig där borta blir det "köförstoppning" in DEN kön! Suck!

Har kommer några tips om vad jag har lärt mig angående hur man väljer en kö att stå i – eller snarare att INTE stå i:

1. Välja bort alltid en kö där det står en äldre tant eftersom jag lovar att hon kommer att ta fram sin lilla penningpung för att betala notan – en krona i taget.


2. Ställ dig aldrig i en kö med en gubbe som är mellan 60-90 år gammal. Han kommer säkert att ta fram sina tio stycken färdigskrapade Trisslotter för "behandling". (Jag står nämligen alltid så långt bak i kön att jag inte ser precis vad dem gör!)


3. Ställ dig inte i en kö med flera ungdomar eftersom var och en kommer att ta fram sitt betalkort för att betala för sin paket tuggummi eller snusdosa.


4. Ställ dig aldrig i en kö där det finns två kassörskor (eller kassörer) därför att detta innebär att en av dem håller på att inskolas. Det kommer minsann att ta en evighet! 


5. Välj bort en kö där det står en trebarnsmamma med sina barn. Det finns en rätt så hög chans att ett av barnen kommer att tappa någonting på golvet (eller kräkas) som innebär att röran måste städas bort innan kön kan fortsätta framåt.

Min bästa tips därför är att skaffa dig en duktig, snäll och ansvarig pensionerad man som kan handla allt som behövs i hushållet så att du slipper fullständigt problemet! För mig funker det riktigt bra!  ; )

5 kommentarer

  1. Katarina

    Egentligen tror jag att det är nyttigt att välja fel kö för då får man träna sig i tålamod och att sänka sin stresströskel:)
    Det bästa är kanske när någon annan sköter inköpen så att man aldrig behöver reta upp sig på de olika ”kömodellerna” som du beskrev.
    Vi önskar dig ett riktigt Gott Nytt År 2011 Peggy!

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Katarina (2010-12-29 16:51)
    Tack för din omtanke och ditt råd, men jag stressar egentligen inte SÅ mycket som du kanske tro. Jag har faktiskt iattagit dessa exempel, och det är klart att man emellanåt blir irriterad. Men jag skrev blogginlägget mest på skoj och för att påpeka att ”köfenomen” är bara en normal del av vardagen att alla måste hantera med förhoppningsvis en god atittyd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.