Kan själv!

Man kunde kanske tro att jag inte är riktigt klok! Trots att det är mindre än en månad tills vi flyger över Atlanten till min hemstat Michigan, har jag tänkt mest på Barcelona de senaste åtta dagarna! Vi bestämde oss nämligen lite för sent vart vi skulle åka till höst för att lätt kunna boka genom Apollo eller Ving som betyder att vi fick ordna allt själv. Efter en dryg vecka av sökningen under varje ledig sekund har jag lärt mig att man egentligen har mycket fler urval när man själv fixar flyg och boende men samtidigt kan det upplevas som stressigt att jämföra hundratals lägenheter.  

Jag misstänker att vi (läs jag) är nästan för petnoga när det gäller boendets läge, utseende och utrustning. Framför allt måste lägenheten se alldeles fräsch, ren, bekväm och halvlyxig ut. Det får kosta vad det kostar (till en rimlig mån) eftersom vi är duktiga att spara pengar och är ganska snåla resten av året. Dessutom har vi nått åldern när vi har förtjänt lite lyx då och då! 

Det är löjligt viktigt för oss att trådlös Internet ingår i lägenheten!  Alltså hur kunde vi klara oss utan att kunna skriva blogginlägg eller hålla koll på vännerna och familjemedlemmarna via Facebook? Dessutom är det mycket behändigt att kunna hitta mer information om möjliga utflykter eller öppentidarna hos restauranger eller museum.  

Sist men inte minst måste lägenheten ligga rimligt centralt och helst med lite grönska i närheten.  För mig är det värt många timmars utredning för att kunna försäkra oss att vi inte hamnar i närheten av discopubar eller hög trafikerade gator. Vem kan njuta av en lugn och romantisk middag på balkongen med hög ”dunk-dunk-dunk”-musik bredvid eller med lukten av avgasen från gatan? Absolut inte jag i alla fall!

Men strax före lunch idag har vi äntligen bokat en väldigt fin lägenhet i åtta dagar i Barcelona. Den ligger i närheten av Parc de Montjuic som tillfredsställer mitt krav för grönska! Förra veckan bokade vi klart en lite mindre lägenhet i 6 dagar nära stranden i Sitges, som ligger lite söderut från Barcelona. Så det är först nu att vi (läs jag) kan fokusera bara på Michigan-resan! Hääääääääärligt!!

2 kommentarer

 1. Monica Wahlström

  Grattis!
  Sitges är alldeles ljuvligt! Vid vilken gata vid Montjiuch har ni hyrt? Dessvärre är det oerhört mycket trafik i Barcelona, så risk för avgaser kan allt föreligga… Det tristaste av allt i Barcelona är dock ficktjuvarna, de är otroligt skickliga och duktiga på att gen ens resa en dyster bismak… I övrigt är det en trygg stad.

 2. Peggy Sjöström

  Svar till Monica Wahlström (2011-04-13 07:44)
  Den ligger på Poeta Cabanyes, num. xx Principal-1a och den närmäste korsgatan är Carrer de Magalhäes.

  Tack för påminnelsen om ficktjuvarna. Vi skall vara extra uppmärksamma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.