Riktigt kluven!


Bröllop är härliga! Klänningar och kostymer är snygga, brudparet och gästerna är lyckliga, blommorna är vackra och kärleken och glädje känns i luften. Jag kunde troligen gå på ett helt okänt pars bröllop och bli lika lätt tårögd! Därför kunde jag inte motstå idag att titta på en video om gårdagens grandiosa kungliga bröllop i London.   

Kungliga bröllop är utan tvekan de vackraste bröllopen i världen! Jag blir fullständigt förtrollad av de djupa, gamla traditioner som ingår i den vackra pampiga ceremonin! Ett kungligt bröllop blir en slags stor patriotisk folkfestival för tusentals invånaren som står tätt ihop längs gatan för att kunna få en kort blick på det lyckliga brudparet när de åker förbi i sitt vackra anrika ekipage. När vår Victoria och Daniel gifte sig för nästan ett år sedan var jag (och även min man) klistrat på tv-soffan i stort sett HELA dagen! Jag blev nästan uttorkad av alla glädje- och stolthetstårarna som rann ner mina kinder den dagen! 

MEN, samtidigt känns det för mig som om en sådan överflödig, vansinnigt dyr ceremoni (på skattebetalarens kostnad) passar inte ihop i ett modernt samhälle. Jag skäms nästan med tanken att rätt så många familjer idag har svårt att sätta mat på bordet eller betala hyran medan ett ofattbart mängd pengar har spenderats på en redan lyckligt lottad familj! Det känns helt fel att vissa människor ”förtjänar” ett sådant lyckligt lottat liv bara genom att föddas till den ”rätta” familjen. Dessutom är det just de anrika, gamla traditionerna och de pampiga ceremonierna som jag ”älskar” som representerar någonting som jag hatar – hundratals år av överklass och hjärtlöst girighet och makt medan vanliga människor dog av sjukdom och svält. 

Konstigt nog är jag samtidigt fascinerad av slott och historiska museum som visar vackra kungliga föremål mestadels tack vare mitt intresse i historia och utvecklingen av människa! Det är ingenting att undra på varför jag känner mig väldigt kluven! Vad är det för fel på mig egentligen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.