Livstecken från Barcelona!

Som ni troligen vet, har vi varit i Barcelona sedan fredag förra veckan. Jag har oftan velat skriva några ord här i bloggen men när vi kom "hem" till lägenheten varje kväll efter en lång dag av turistmålbesök har jag varit för trött att orka. Jag är fortfarande nästan för trött, men jag vill ändå ge ett livstecken här i bloggen.

Vi har det mycket bra efter lite "justeringstid" som jag kanske själv behövde lite mer än Kalle. Jag var lite grinnig den första heldagen här, men nu har semester- och äventyrskänslan kommit igång. Vi har redan besökt flera av de mest berömda turistmålen men vi har mycket kvar att besöka. Men egentligen det som jag gillar mest med att resa till främmande länder är att kunna komma i kontakt med "ätka" invånarna som bor här.

Vi bor på en gullig lägenhet i ett äkta grannskap i närheten av parken, Montijuic. När vi kom hem igår kväll fick Kalle lite datortid medan jag satte ute på vår "innegårdsbalkong" för att ansa fräscha grönsaker till middag. Medan jag arbetade med grönsakerna fick jag plötsligt en härlig känsla av välbehag med att höra de avlägsna ljuden av ett typiskt grannskap liksom barns röster, en hund som skällde och musiken och nyheten från någons TV eller radio. Jag kände också doften av mat från andra fruar som också lagade middag. Det var då att jag verkligen fattade att vi är med "på riktigt" här i Barcelona!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.