Ett dåligt äpple

"Ett enda dåligt äpple förstör inte hela korgen" är ett uttryck i USA, och jag tror inte att jag behöver förklara för er vad det betyder. Uttrycket kan användas för många olika situationer men just nu menar jag att Socialdemokraterna är korgen och Håkan Juholt med sitt skamliga, själviska fusk är det enda dåliga äpplet i den där korgen.

Det vore barnsligt kortsynt av det svenska folket att bedöma Socialdemokraternas mycket fin ideologi efter en mans fusk. Jag är övertygad om att de allra flesta politikerna och makthavarna i hela världen fuskar på något sätt och att Julholts fall är bara toppen på isberget. Det är bara en tidsfråga innan någon ivrig journalist avslöjar en annan politiker från vilket som helst parti som har fuskat.

Jag tycker att det är bedrövligt att de som redan ha höga löner är ofta de som fuskar för att få ut ännu mer pengar för själviska syften, medan 75 % av vanliga svenskar måste kämpa för att kunna sätta maten på bordet och hålla ett tak över huvudet! Makt i sina olika former underlättar helt enkelt möjligheten att fuska och därför är det vi väljare som måste begära bättre koll på politikerna vars löner vi betalar för.

5 kommentarer

 1. Maria Skiddi

  Tyvärr är det inte bara EN mans ”fusk”. Ideologin har varit bra bitvis, men tyvärr frodas sugfiskarna i dess kölvatten, det finns allt för många sådan exempel.

  Det är bra att byta styret då och då! Utrensningar- try and error behövs för utveckling.

 2. Cyrene

  Du har helt rätt i det du skriver om ” Ett enda dåligt äpple förstör inte hela korgen” ang Makt underlättar möjligheten till fusk, att väljarna bör ha bättre koll på politikernas löner vi betalar…..

  I Vännäs höjde man kommunalrådets lön med 6 000/ mån, i våras, utan att blinka det är plus sociala avg, vilket gör nästan 10 000/mån…Men ett badhus för innevånarna det har man inte råd med??? Var ligger prioriteringen…..
  Det du skriver är verklighet och helt riktigt….Bra jobbat.

 3. Peggy Sjöström

  Svar till Cyrene (2011-10-16 16:38)
  Tack för kommentaren! Det överraskar mig inte alls det som du säger om såväl lönen som förmånen som ”stora män” i kommunen får. Det är klart att prioriteringen ligger på makthavarnas plånböcker eftersom de kan utan att någon vågar att säga emot.

 4. Peggy Sjöström

  Svar till Maria Skiddi (2011-10-16 12:54)
  Precis! Just nu är fokusen på Juholt som tillfälligt distraherar från alla andra fuskande som pågår i alla partierna. Jag har ingenting alls emot att duktiga politiker och andra makthavare ha höga löner men att fuska för att få ÄNNU MER pengar för sig själv är bortom det som jag kan fatta och acceptera.

 5. cyrene

  JA! visst är det så…….Det vet nog dom flesta.

  Jag undrar om kommunalrådet i Vännäs arbeta mera för sina 6 000 + sociala avgifter/månaden eller kanske han arbetar lördagar och en vecka mindre semester, det kan man ju fundera över…….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.