Ibland måste man blunda ett tag

Det var tårarna som rann nerför mina kinder i fredags som fick mig att inse att jag måste sluta engagera mig i saker och ting som jag inte kan påverka. Jag förstår nu att det verkar inte spela någon roll vad vi "små människor" tycker, tänker och vill angående utvecklingen av samhället och även hela världen. Politikerna och makthavarna tycks inte bry sig om små människors åsikter och därför driver de samhället mestadels med hänsyn till budgeten istället för hänsyn till människor. 

Det är precis de olika ämnena som jag brinner för eller som retar gallfeber på mig som håller på att bränna ut mig. Därför har jag bestämt mig för att sluta läsa eller lyssna på nyheterna – åtminstone ett tag. Jag blir väldigt stressad av så mycket lidande och orättvisor såväl här i Sverige som runt resten av världen att jag måste skydda mig själv ett tag från allt elände.

När jag skriver detta blir jag påmind om rådet som mammor gav sina döttrar för att kunna "stå ut med" bröllopsnatten på 1800-talet. En mamma skulle viska ömt till sin dotter – bara blunda och tänk på ditt älskade England och snart blir eländet över. Så, jag skall försöka blunda mot världens elände och tänka bara trevliga tanker och syssla bara med det som jag trivs med. Men jag betvivlar dessvärre att eländet snart går över.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.