Länstrafiken

Jag har äntligen hittat Länstrafikens nya busstidtabell som kommer att träda i kraft den 1:a januari 2012. Det var inte lätt att hitta och även Kalle som är duktig på att söka på Internet blev tvungen att ringa en länstrafikansvarig för att få hjälp att hitta den.

Vi som jobbar i vård måste lägga arbetsschemat lång i förväg. Därför har det känt lite stressigt att inte veta innan idag hur den nya tabellen kommer att påverka mina arbetstider.  Bussturer kommer definitivt att försämras på min sida av älven d.v.s. turerna mellan Vännäs och Umeå som går igenom Sörfors. Jag jobbar kvällstur idag så jag hoppas bara att jag hinner göra små justeringar till nästa arbetsschema innan det blir låst av chefen.

Jag försöker alltid vara flexibel och jag är duktig på att anpassa mig till nya situationer. Men det är uppenbarligen ekonomin och inte miljön som länstrafiken har tänkt på angående den nya tidtabellen. Jag kommer att måste få fler hämtningar av Kalle till och från Vännäsby eller Vännäs med den nya busstidtabellen och jag antar att fler människor också måste få skjuts på det viset. Det tycks nämligen inte vara särskilt bra för miljön.

Om vädret är hyfsat bra kan jag gå eller cykla förstås och det kan jag absolut tänka mig att göra. Jag brukar säga att ingenting förblir oförändrat för evigt och nu har vi ett till exempel på det.

4 kommentarer

  1. Gunnel Granath

    Sorry Peggy, jag håller inte med dig. Ambitionen har varit att södra sidan älven ska få tätare trafik i nya turlistan. Efter nästan 10 års efterfrågan/önskemål om en kvällstur hem så blir det verklighet efter 1 januari för alla ungdomar och även vuxna som då kan ta sig hem till Strand och Brån efter kvällsaktiviteter i Umeå.
    Idag åtta turer till Umeå efter 1 januari hela 11 turer till Umeå. Nästan all förändring är besvärlig i början. Förhoppningsvis så ser även du fördelarna efter en tid.

    Jag hoppas verkligen att du blir nöjd med kollektivtrafiken till och från Umeå när du får chansen att lägga dina önskemål om arbetstider i god tid.

    Ps. Tack till dig för din fina musik som du tagit med dig till oss, ett + för kulturen i Vännäs med omnejd.

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Gunnel Granath (2011-12-16 20:55)
    Jag kan förstå att det är omöjligt att behaga alla när en ny busstidtabell skall skapas och jag kan förstå hur hårt ni har jobbat med den nya tidtabellen. Nu när jag har haft tid att bearbeta med tidtabellen och mitt arbetsschemat känner jag en stor lättnad att det kommer att funka med några rimliga ändringar till mina arbetstider.

    I mitt fall måste Kalle skjutsa mig lite oftare till eller från Vännäsby eller Vännäs. Och jag känner minst 4 personer på jobbet som har gett upp och kommer att åka bil i fortsättning (fast dem bör inte inom Vännäs-Umeå linje). Och som jag nämnde i mitt blogginlägg blir det inte särskilt bra för miljön.

  3. Gunnel Granath

    Vännäspendeln kommer att stanna i Vännäsby hösten 2012, kanske det kan passa dig ibland. Både Länstrafiken och Vännäs kommun har åtagit sig att värna om miljön och vill att så många som möjligt ska åka tåg eller buss om det passar så klart. Kollektivtrafik passar inte alla jämt, tyvärr, det är vi medvetna om! När Länstrafiken förändrar turlistan är det inte bara för redan frälsta utan för att locka fler att åka kollektivt, framförallt de som åker bil ensam. Köerna med bilar är långa mellan Vännäs och Umeå morgon och kväll. Totalt hoppas vi på fler kollektivt resande och mindre utsläpp via egen bil mellan Vännäs och Umeå. E12 mellan Vännäs och Umeå är dessutom en av landets 55 farligaste vägar!

  4. Peggy Sjöström

    Svar till Gunnel Granath (2011-12-16 23:53)
    Minskad biltrafik längs E-12 vore bra så jag hoppas att tåget fungerar för de flesta. Men ärligt sagt litar jag inte på tåget p.g.a. så många problem de senaste två åren över hela Sverige med förseningar och inställde turer.

    OM tåget fungerar i vinter kan jag tänka mig att emellanåt åka tåget nästa sommar. Jag tjuvlyssnade igår kväll på ett samtal mellan två kvinnor som väntade på bussen vid NUS och den ena kvinnan nämnde att hon ville prova åka tåg till Vännäs, men ALLA turer hade blivit inställde! Därmed blev mina fördomar mot tåget bara bekräftade. Synd!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.