En ojämställd värld

Vi sitter här på TV-soffan och tittar på Bingo Lotto och för mig är det första gången jag har sett programmet. Jag kan inte ärligt påstå att programmet är min grej men det är skönt att sitta här och koppla av med sång och diverse underhållning.

Under första timmen av programmet satt två barn (en pojke och en flicka) vid ett bord med var sin dator. Idén var att de skulle ta emot korta julklappsrim inskickade av barn runt omkring i Sverige. Jag lade märke till att pojken blev ombedd att läsa upp fem rim men flicken blev ombedd att läsa upp rim bara två gånger.

Jag undrar om fler än jag lade märke till detta. Det är lätt att nonchalera händelsen som obetydlig, men det gjorde inte jag. Jag är övertygad om att den där stackars lilla flickan därmed fick för sig att flickor är mindre värda än pojkar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.