Nyårssminket

Det finns en artikel i dagens VK angående "nyårssmink" – också känt som "festsmink". Jag måste erkänna att jag inte läste igenom hela artikeln mestadels för att jag aldrig har varit särskilt intresserad av att spackla på mig ett halvkilo smink. Jag har aldrig fattat varför kopiöst anbringad mörk ögonskugga, som egentligen gör att en kvinna ser ut som en tvättbjörn, betraktas som sexigt eller vackert. Blå ögonskugga är ännu värre eftersom den enda gången huden blir blå av naturen är när man har blivit slagen!

En av mina tidigare arbetskamrater i Michigan sminkade sig otroligt mycket. Man fick ibland känslan att hon hade kommit till jobbet direkt från en hel natt på krogen eller från sitt "extraknäck". Jag minns en gång när vi hade beredskap tillsammans och blev inkallade mitt i natten för att utföra ett mycket akut ingrepp. Hon hann inte sminka sig och det tog därför några sekunder innan jag kände igen henne när vi träffades i operationssalen!

Apropå blogginlägget som jag skrev igår misstänker jag att sminkbruk också är ett resultat av aggressiv marknadsföring. Jag utförde en snabb utredning på Internet genom att googla frågan "gillar män mycket smink på kvinnor" på såväl svenska som engelska och det övervägande svaret var – nej.  Enligt de flesta svaren som jag läste tycker män att lagom smink kan betona en kvinnas naturliga skönhet, men däremot blir alldeles för mycket smink frånstötande.

Så, nu har jag fått en slags bekräftelse på min teori att kvinnor spacklar på sig en massa smink p.g.a. att framgångsrik marknadsföring har övertygat dem att de inte duger som naturen skapade dem.

Gott Nytt år, förresten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.