Dags för akutvård!

Min älskade gitarr har fått en allvarlig spricka som visas på bilden ovan. När jag övar musik här hemma – särskilt när jag håller på att lära mig en ny låt eller sång – växlar jag snabbt mellan gitarren, flöjten eller dulcimern. Syftet är att kunna prova alla instrument för att höra vilka av dem skulle passa bäst till den nya låten.

Häromdagen under en sådan övning här hemma ställde jag gitarren alldeles för hastigt in i dess ställ för att ta upp flöjten. Men till min förfäran stupade gitarren framåt och kraschade på golvet p.g.a. att jag inte ordentligt ställde bort den! Det går än så länge att spela den med sprickan, men akutvård bör förekomma så fort som möjligt för att förebygga att spricka sprider sig.

En arbetskompis föreslog att jag visar upp gitarren för de kunniga killarna på 4-musik för att få tips om reparationen. Jag skall göra det så snart jag kan till veckan om inte någon annan som läser detta blogginlägg kan rekommendera en duktig gitarrläkare i Umeåtrakten. 

4 kommentarer

  1. Stina Jansson

    Hej Peggy! En halvlokal gitarreparatör är min mans bror Henrik Jansson. Han har visserligen sin gitarrverkstad där han bygger och reparerar gitarrer i Stockholm, men han är ju i Strand då och då! 🙂
    Här hittar du kontakt info till Henrik:
    http://www.handcraftedguitars.se/

    Det finns även en Leif Jakobsson i Umeå. Tror att det är på Tegsidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.