Bolagets diskutabla val

I gårdagens VK publicerades en artikel angående det nya parkeringssystemet som Umeås parkeringsbolag (Upab) kommer att införa inom relativt kort tid. Det låter som en mycket klok idé och jag tror faktiskt att det kommer att bli en mycket positiv förbättring d.v.s. med förutsättningen att allting fungerar som det skall.

Enligt själva bolaget kommer Umeå att bli det allra första stad i världen som använder ett sådant system. Det tycks vara lite arrogant att säga så eftersom jag betvivlar att bolaget verkligen har koll på parkeringssystemet som används i alla större städer i hela världen – men skit samma. Nej, det som jag skarpt reagerade på i artikeln var att kommunens parkeringsbolag har valt att sammarbeta med ett tyskt bolag för att kunna utveckla det här fantastiska systemet. TYSKLAND?

Jag tycker, med hänsyn till oacceptabelt mycket arbetslöshet här i Sverige att kommunens val att satsa på ett tyskt bolag är skamligt när det säkert finns skickliga, smarta, och duktiga systemutvecklare här i Sverige som kunde har klarat av att bygga upp det här nya systemet! Kommunens ursäkt har säkert någonting att göra med pengar men jag köper inte det. Men den eventuellt lägre kostnaden med att anlita ett tyst bolag jämnar ut sig mot pengarna som går till stöd för de arbetslösa här i kommunen.

Stödj Sverige i första hand genom att skaffa jobb HÄR istället för att skicka jobb till andra länder!

4 kommentarer

  1. Stefan Westermark

    jag tror det kommer bli ett ökat antal kort stölder på dessa automater. Jag antar ju att dem är kopplade till internet för att kortet ska fungera. sedan har du heller ingen pris reglering.

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Stefan Westermark (2012-01-25 17:57)
    Oj, bra poäng! Det tänkte jag inte på men du har säkert rätt. Det finns faktiskt en risk att automaterna kommer att bli en tjuvs paradis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.