Michigans kronan på verket

 
Min hemstat, Michigan, består egentlgen av två halvörar som kallas för den nedre halvön och den övre halvön. Den stora ytan vatten emellan dessa två halvörar kallas för The Straits of Mackinac (se pilen på bilden ovan) och där möts två av de fem stora sjöarna (Michigansjö och Huronsjö). Mackinac-bron, (sett nedanför) som anslutar dessa två halvörarär, är den tredje längsta hängbron i världen. Vår villa ligger förresten i det sydvästra området av den så kallad tumvante d.v.s. den nedre halvön.
 
 
 Bron är avsett endast för fordontrafik och det är därför förbjudet för fotgängare att gå på bron. Ett undantag är den första måndagen i september när USA firar sin version av Sveriges 1:a maj. Nästa bild visar hur det myllrar det av folk den dagen!
 
Det finns en webcam siktat mot bron och den sista bilden jag vill visa upp för er togs av den kamera någon gång under natten mot den 20:e januari. Tjusigt, eller hur?
 

 

4 kommentarer

 1. Peggy Sjöström

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-01-25 17:58)
  Gärna! Dit skulle vi egentligen för 2-3 år sedan men det var lite ovanligt kallt det där året så vi bestämde oss att vänta tills något år när vädret var mer behagligt.

 2. Bea

  Över den bron har jag åkt motorcykel juni 2010. Vi tog färjan Manitovoc, WI-Ludington, MI och körde sedan ända upp till Lake Superior. Underbart vackert…
  Bodde i WI då, nu i NJ igen. Kul att läsa din blogg, eftersom jag flyttat åt andra hållet:-)Har bott många år i Västerbotten och kommer dit då och då och besöker släkt och vänner.

 3. Peggy Sjöström

  Svar till Bea (2012-02-06 17:21)
  Vad roligt – och vilken slump – att du läst och kommenterade detta blogginlägg! Vi åker tillbaks till Michigan varje år och stanna nästan5 veckor för att hälsa på mina vuxna barn och våra vänner. Vi ta en liten avstickare varje år, så det är bara en tidsfråga innan vi hämnar i NJ. Hoppas att du/ni trivs over there! : )

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.