Lovande ny start

Hurra för Socialdemokraternas val av Stefan Löfven som partiledare. Partiet behöver verkligen nytt blod och fräscha idéer för att kunna fokusera på sin politik istället för att bli tvunget att lägga tid och energi på att försvara misstag och rädda ansiktet. Jag kan inte förklara varför, men för mig känns det väldigt lovande med Stefan Löfven som partiledare.

Det är dessvärre bara en tidsfråga innan media gräver upp, trollar fram eller rent av hittar på någonting "skamligt" om den tämligen okände svetsaren från Ö-vik. Media har lärt sig att publiken slukar skvaller och därför är det mer lönsamt att skriva om skvaller än det är att sakligt skriva om politik.

De allra flesta berömda politikerna långt bak i Sveriges historia har säkert någoting i sin bakgrund som kunde betraktas som mer eller mindre skamligt. Men då hade inte media resurserna för att lätt kunna gräva upp skvaller eller smuts om kändiser. Samtidigt visade då media mer respekt för andras bakgrund och privatliv.

Men det tycks vara en sport för dagens media att sätta igång en häxjakt så fort som möjligt för att kunna vara först att publicera en saftig bit skvaller. Och fy skäms på oss konsumenter som gör skvaller lönsamt!

4 kommentarer

 1. Bertil Ingerlund

  Det är bra med en som kommer från verkstadsgolvet och nu
  har Stefan Löven valts in som partiledare.
  Jag tror han kommer att föra Socialdemokraterna framåt, och
  alla kommer att lyssna till honom, denna sympatiske man
  från Ö-vik.
  Jag säger som Tage Erlander sa om CH Hermansson en gång
  i TV.
  -Om Hermansson varit Socialdemokrat så skulle jag röstat
  på honom.
  Röster och resultat kommer sakta men säkert.

  Man kanske skulle ta och rösta………

  Med vänliga hälsningar
  Bertil Ingerlund

 2. Peggy Sjöström

  Svar till Bertil Ingerlund (2012-01-30 22:10)
  Tack för kommentaren! Jag tror att hela hans bakgrund kommer att göra honom en mycket klok och sympatisk ledare. När man är född med en silver sked i munnen (de flesta politiker) kan man inte relatera till ”vanliga folk” på samma sätt som Stefan kan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.