Intressant käk i Venedig

Jag läser ivrigt en ny turistbok om Venedig medan jag åker på bussen fram och tillbaka till jobbet. Det finns bl.a. i boken listor över de tio mest rekommenderade sakerna i flera kategorier. Det finns också listor över intressanta fakta och "bra att veta" information.

Igår läste jag t.ex. en lista över djuren som finns i Venedig. Sist på listan nämndes det, nästan skrytsamt, att det finns knappt några råttor tack vare ett fiffigt utrotningssystem. Kort därefter läste jag en lista över de topp-tio maträtter som är mycket unika i Venedig. Till min häpnad stod det först på listan en maträtt som heter Carpaccio, som beskrevs som "Tunna skivor rått kött med parmesanost och rucola.

Mina ögon blev stora som tefat när jag långsamt insåg varför det knappt finns några råttor i Venedig!! Jag skrattade åt mig själv när, flera timmar senare, min lilla amerikanska hjärna kom på skillnaden mellan rått kött och råttkött!  Och tack gode Gud för den skillnaden!

4 kommentarer

  1. Sven O. Sjöstedt

    Peggy,

    Med risk för att ”wear out my welcome” måste jag få göra en kommentar till Venedig också.

    Jag är fascinerad av den staden och besökte den ett par gånger medans jag bodde i Sverige.

    Hursomhelst så vill jag rekommendera en deckarserie skriven av författarinnan Donna Leon, som har Commisario Guido Brunetti vid polishögkvarteret i Venedig som genomgående huvudperson. Det är inte bara mord och elände i böckerna, utan man får inblick i familjeliv, kultur och matvanor – inte bara rått kött – också. Jag läser böckerna på engelska, men jag tror de finns översatta till svenska också.

    Sven

  2. Peggy Sjöström

    Svar till Sven O. Sjöstedt (2012-03-20 21:37)
    Tack för bok-rekommendationen! Den låter mycket intressant! Du behöver inte oroa dig för att wear out your welcome! Det är alltid roligt att få kontakt med folk där hemma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.