Storhelg – Memorial weekend

Vilken mardröm vi har upplevt med alla problem med avloppsystemet här i vårt hus! Men allting fungerar äntligen och vi fick mycket bra råd angående hur man kan undvika likadana problem i framtiden. Det skall vi emellertid ordna upp nästa år därför att vi har haft nog med att tänka på och oroa oss för avloppsystemet för den här gången i USA!

Nu på helg är det en av de största helgarna i hela USA d.v.s. Memorial weekend. Memorial Day (Minnesdagen) sker egentligen alltid på den sista måndagen i maj så att arbetaren får en 3-dagars helg varje år. Memorial weekend firas överallt i USA med "parades" – en slags tåg som består av trevliga musikband och veteransoldater, clowner och vinkande politiker (som också kan betraktas som clowner). Många familjer och vänner åker till stranden eller skogen för att leka, vila och äta picnic-stil lunch eller middag ute i naturen. Bra väder är mycket viktig för den här helgen och det ser faktiskt lovande ut!

Kalle och jag skall utföra vår årliga tradition av att först gå på paraden i St. Joseph och därefter följa tåget till scenen där en relativt kort ceremoni skall äga rum. Omedelbart därefter kommer vi att äta lunch på en gullig liten kinarestaurang innan vi köra runt och besöka några garage-sales eller allmän shopping. Om jag kommer ihåg skall jag ta en bild av dagens parade och lägga upp den som toppbild på min blogg till ären av Memoral Day. Ha en trevlig kväll!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.