Pokerface

Somliga människor är mycket duktiga på att behärska sig själv så att varken kroppsspråket eller ansiktsuttrycket avslöjer hur de egentligen mår. Begreppet kallas för "pokerface" och har sitt ursprung från kortspelet, poker. Syftet med ett pokerface är att inte avslöja till motståndarna vilka kort som man har in handen. 

Men jag är dessvärre usel på att behärska mig med ett pokerface. Det visas tyvärr på hela jag när jag inte mår bra! Både kroppsspråket och ansiktsuttrycket visar tydligt och klart när jag är stressad eller besviken på mig själv. Jag har försökt på många år att behärska mig men det går inte eftersom jag mår ännu sämre om jag försöka förtränga mina känslor! 

Så länge jag minns har jag lagt mycket höga krav på mig själv och därför har jag ofta varit kritiskt mot mig själv när jag inte alltid kan nå dessa krav. Just nu går jag igenom en fas när jag inte alls är nöjd med mig själv. Denna fas har jag gått igenom förut så jag vet att det ganska snart kommer att gå över. Men under tiden har jag svårt att fatta varför någon överhuvudtaget skulle villigt umgås med mig för att jag känner mig så fullständigt värdelös.

Jag tycker mest synd om min man som måste stå ut med mig när jag är trasig så här. Men det finns däremot  ingen annan i världen som älskar mig tillräckligt mycket att tålmodigt kunna vänta tills den äkta Peggy träder fram igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.