Botemedel för en sur kvinna

Bara femton minuter efter jag kom på jobbet i morse, blev jag plöstligt sur av några mindre anledningar. Jag försökte lugna ner mig eftersom jag vet att det aldrig löner sig att vara sur alldeles för länge. Men som morgonen gick hände det ett par andra saker som bidrog till min dåliga sinnesstämning.

Just när jag var på väg till lunch kom en arbetskamrat fram till mig och sa – "jag har någonting för dig"… som brukar betyda ett litet uppdrag att bara jag kan fixa. Men till min överraskning visade hon upp för mig en stor påse "Cracker Jack" som hon hade fått ta på! Cracker Jack är mumsig popcorn täckte med kola och bakade för att bli krispig – och som tillverkas endast i USA. Det är nästan lika gott och sött som godis, så när jag var barn valde jag ofta Cracker Jack på den amerikanska versionen of lördagsgodis.

Det är minsann omöjligt att fortsätta vara sur när man har en påse Cracker Jack i handen, så nu känns det mycket bättre! Tack, rara Anna, för att du räddade dagen för mig!

4 kommentarer

 1. Peggy Sjöström

  Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-09-17 14:41)
  LOL….ja, det verkar säkert lika bra att bota sura gubbar också. Och som pricken öve i:et finns en pytteliten leksak i varje påse som bör behålla dig glad ett bra tag!

 2. Judy from Canada

  As a kid, cracker jack was a real treat:) Happened to come across your blog as checking out information on northern Sweden. Both of my husband’s families were from Vasterbotten. To us family history is not only about the people but the places, culture and food. I’m enjoying your blog and will continue to follow.

 3. Peggy Sjöström

  Svar till Judy from Canada (2012-09-26 00:57)
  How fun to get such a nice comment all the way from Canada! I sure wish I had more time to write blogs more often, but as a working stiff, I just don’t always have the time. It’s interesting to know that you have roots from Västerbotten, since most people have family ties in the south of Sweden. Can you read Swedish, or did you use Google Translate?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.