Plikten, rättigheten och äran

Detta kuvert innehåller en speciell valsedel för amerikaner som bor utanför USA. Valsedeln måste vara framme till det officiella val-kontoret i min hemstat Michigan inte senare än kl. 20 den 6:e november för att räknas. Jag kommer därför att skicka iväg det redan idag så snart som jag kommer fram till sjukhuset för att jobba kvällsturen. Det är amerikanernas plikt, rättighet och ära att rösta och det har jag gjort vart enda år sedan jag flyttade till Sverige!

Det är inte bara presidenten som vi amerikaner måste välja utan också personer som skall vara  ansvariga för en massa andra offentliga tjänster som gäller bl. a. domarna i tingsrätten, kommunalrådet, kommunchefen, och vilka personer som får sitta i styrelsen på våra universitet och högskolor. Det finns också förslag till nya lagar som skall antigen godkännas eller icke-godkännas och den här gången blev det sex nya lagar på valsedeln.

Men det är onekligen valet av presidenten som är mest spännande! Ni som följer mina bloggar eller känner mig personligen kan lätt gissa vem jag röstade på som president, eller hur?

Fotnot: jag röstar såklart också i Sverige! Jag jobbade t.o.m. som valmottagare i Vännäsby förra valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.