Nu på tisdag

Nu på tisdag körs igång det stora spännande valet i USA. President Obamas namn kommer att nämnas väldigt ofta under den live-sändning som kommer att börja kl. 22.30. Min man och jag planerar en lång natt "klistrade" på tv-soffan för att kunna hänga med hela processen. Jag har bett om att vara ledig från jobbet dagen därpå och jag hoppas verkligen att jag får det! Annars måste jag lägga mig precis när valprocessen är mest spännande!

Min man skrev häromdagen ett kort blogginlägg angående det felaktiga sättet som överraskande många svenska tv-journalister uttalar President Obamas efternamn. Obama skall uttalas som "Åbama" och inte "Obäma" som flera svenska journalister säger.

Det spelar egentligen inte så stor roll om uttalet av namnet Obama avviker lite grann. Den viktigaste saken är att journalister fortsättningsvis får säga President Obama dagen efter valet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.