Lunchbuffé-fälla

Jag och några arbetskamrater bestämde oss häromdagen för att äta lunch ute på sta’n. Vi valde en av de många restauranger som erbjuder lunchbuffé för att det skulle gå snabbt att få maten på bordet. Vi steg in i en restaurang som ligger lite utanför sta’n och började läsa menyn när en av kockerna bakom disken högt rekommenderade en viss rätt. Det lät gott enligt hans beskrivning och därför beställde vi allihop den rekommenderade rätten.

Redan vid den första tuggan blev besvikelsen väldigt stor! Maten var torr som krut och fullständigt smaklös!  Köttbitarna var torra och sega och rätten var inte ens nära  beskrivningen "varm". Jag var den första som klagade på maten och jag ville egentligen byta ut maten mot en annan rätt.  Men servitrisen trodde inte att det "skulle gå" att byta! Hon lämnade bordet men kom tillbaka c:a 6 minuter senare med en skål majonnäs och en liten kastrull med en brun ljummen vätska som hon hällde över allas mat. Salt och peppar användes dessutom kopiöst för att göra maten ätbar.

Jag föreslog gruppen att rätten blev "högt rekommenderad" mest för att restaurangen ville bli av med skiten! Vi kände oss ganska lurade och jag kände mig rätt så sur fastän jag sa ingenting mer för att inte ytterligare förstöra stämningen. Men jag lovade mig själv att aldrig igen besöka den restaurangen.

Ni som äger eller jobbar i restauranger måste sluta lura kunderna så där! Ni blivande restaurangkunder får lära er från vår upplevelse nästa gång en restauranganställd högt rekommenderar en viss rätt.

2 kommentarer

 1. Lars-Gunnar Åström

  Hej Peggy!

  Jag är en f.d. Västerbottning från Hällnäs nära Vindeln.

  Jag måste tacka dig för att du är så genomärlig och sätter tummen i ögat på företeelser som du anser fel. För vi Svenskar har alldeles för lätt att vara inställsamma och acceptera faktum. Vad gäller att höra allt möjligt ovidkommande har jag det bra. Jag är nämligen helt döv och använder mina ögon istället så jag blir inte lurad att ta fel/dålig mat.

  Jag läser din blogg och imponeras av din svenska. Jag ser att din man hjälpt dig vid ett blogginlägg. Men annars skriver du själv and write on Swedish is more difficult than writo on English. Alltså Peggy som infödd svensk kan jag inte säga annat att du är beundransvärd.

  Du skriver om Benton Harbor och min mor hade två farbrödrar som utvandrade, varav en bosatte sig i Benton Harbour, Berrien, Michigan. Så jag har siblings over there.

 2. Peggy Sjöström

  Svar till Lars-Gunnar Åström (2012-11-28 05:02)
  Tack Lars-Gunnar för dina fina ord! De värmar verkligen! Jag kommer att skriva ett längre svar när vi har kommit hem från Egypten där vi är på semester tills den 10:e december.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.