Min kortvariga besvikelse

Jag älskar fredagar! Helgen börjar för mig så snart som jag stämplar ut från jobbet efter en krävande men tillfredsställande arbetsvecka. Precis som jag brukar göra "installerade" jag mig på bussen inför den timlånga resan hem från sjukhuset. Jag kände mig särskilt glad i hågen med tanken på att jag bara har en arbetsvecka kvar tills semester när min man, Kalle, och jag skall åka till Egypten i två veckor.

Egypten! Jag log för mig själv när jag tänkte på allt som vi kommer att se och uppleva – pyramiderna, sfinxsen, den världsberömda Tutankhamunutställningen på egyptiska museet i Kairo och inte minst kryssningen på Nilen! Jag vaknade från min härliga dagdröm och tog upp en ny kvinnotidning för att fördriva tid med under bussresan.

Redan på sidan 14 i kvinnotidningen skakade jag huvudet med misstro när jag läste att "Tutankhamun-graven och skatten" visas nu t.o.m. den 17:e februari 2013 i Malmö! VA? Malmö? Jag kände mig förötvivlad och inte minst lite förargad med idén att vi kommer att missa den världsberömde Tutankhamunutställningen under vår semester i Egypten för att den har skickats på lån till Malmö!

Jag kämpade för att samla mig så att jag lugnt kunde berätta den tråkiga nyheten för Kalle vid min hemkomst. Men han log bara och tröstade mig med att förklara att utställningen i Malmö bara är en utställning med repliker. För säkerhets skull kollade han på Internet och till vår stora lättnad stod det tydligt på den här hemsidan att utställningen faktiskt utgörs av "mycket välgjorda repliker".

Puh! Nu kan jag fortsätta se fram emot vår semester utan att oroa mig för att missa någonting som man borde kunna uppleva endast i Egypten – och absolut inte Malmö!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.