Drömmar speglar livet

Den senaste veckan har jag sovit gott och drömt trevliga drömmar. I natt till exempel drömde jag om att jag utnyttjade matrester för att laga en bra måltid åt mina barn när de var små. Jag har alltid varit duktig på att trolla fram en god måltid trots att det till synes inte finns någonting att äta varken i kylskåpet eller i skafferiet.

Våra drömmar speglar ofta det som pågår i våra liv. Min dröm i natt handlade uppenbarligen om alla matresterna från jul. Min man och jag är alldeles för sparsamma att kasta bort helt ätbar mat. Dessutom känns det otacksamt och vanvördigt att kasta bort bra mat av hänsyn till svältande människor i världen. Jag frös in en del matrester men det går inte att frysa in allt t.ex. inlagd sill, rödbetssallad och ägghalvor. Usch… jag ser fram emot att börja äta mindre och sunt igen!

Vi har förhoppningsvis lärt oss en läxa. Om jag får bestämma nästa år blir det bara två SMÅ burkar olika sorters sill, EN burk rödbetssallad, INGEN sillsallad (blä!!), 15 st. hemgjorda köttbullar, INGEN prinskorv, EN ägghalva och EN kokt potatis per person, och bara EN av de minsta vörtbrödslimporna man kan hitta. Sist men inte minst kommer inte en enda sked Janssons Frestelse finnas bland julmatsortimenter på vårt julbord!

God fortsättning!

2 kommentarer

  1. Peggy Sjöström

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2012-12-30 13:06)
    Jag behöver inte själv bestämma allt och det är inte kritik mot din insats på julfirandet. Men kan vi kan tillsammans tänka igenom lite mer noggrant det som vi skall erbjuda nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.