Dagens gåvor är vädret och musik

Ni som känner mig vet att musiken har varit en stor del av mitt liv sedan jag var tonåring. Jag lämnade en stor musikkrets hemma i USA när jag flyttade hit till Sverige, men det tog tursamt nog inte lång tid innan jag kom in i Umebygdens Spelmansgille och började lära mig svensk folkmusik.

Jag har många trevliga minnen angående musik, och ett av de bästa minnena jag har är från Sverige. En en arbetskompis kom fram till mig för några år sedan och bad mig om hjälp. Hon förklarade att hennes dotter ville hitta en äkta Västerbottnisk brudmarsch för sitt bröllop och att jag… den amerikanskan… var den enda människan som hon kände som var kunnig angående kunde Västerbottnisk folkmusik! Oj vad jag blev stolt och glad över att kunna hjälpa min arbetskamrat!

Musiken fortsätter och blivande minnen bildas fortfarande. Idag spelar Umebygdens Spelmansgille för en gudstjänst på en liten bönhus i Harrsele, kl. 14. Utöver dagens spelning skall vi jobba lite ute på tomten här hemma och… om jag kan ”fånga” Kalle tillräckligt länge… skall jag klippa honom! Trevlig söndag allihop!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.