Cirkeln är fullbordad

För tjugo år sedan i USA följde min då 15-åriga dotter med mig för att hämta ett paket. Den kvinnliga, något äldre expediten vid disken justerade glasögonen flera gånger och kämpade att läsa det lilla referensnumret som stod på mitt kvitto. Efter några försök räckte hon över kvittot till min dotter och sa med ett skratt – jag behöver låna dina ”unga ögon”. Min dotter läste upp referensnumret utan problem och jag fick slutföra mitt ärende.

Igår på jobbet kämpade jag att läsa artikelnumret på en 1,1 mm borr. Jag justerade glasögonen flera gånger och använde avdelningens kraftigaste förstoringsglas, men det gick inte. Till slut gick jag fram till en ung kollega och sa med ett skratt – snälla, jag behöver låna dina unga ögon!  Kollegan log brett, tog borren och snabbt läste upp artikelnumret för mig – UTAN att ens använda avdelningens svagaste förstoringsglas!

Sån’t är livet. Ge och ta… och hjälpa varandra vid behov. Nu känns det som om cirkeln är fullbordad, åtminstone när det gäller behovet av att låna unga ögon!

 

3 kommentarer

 1. Karl-Gustav Sjöström

  Trösta dig med att du genom din långa livserfarenhet nog kan och vet mer än din din vänliga och ”synskarpa” kollega!

 2. Elisabeth

  Ja, så är det. Kommer ihåg hur min pappa ständigt tyckte att det var svårt att se om han inte gick fram till fönstret och hur han klagade när vi skulle mysa med tända ljus. Nu går jag själv omkring med saker till fönstren och lamporna och i söndags suckade dottern när jag inte såg tillräckligt bra vid matbordet utan tänd lampa ovanför…

  • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

   Jag har aldrig varit rädd för att åldras. Det var bara lite roligt att tiden kom när mina ögon svek mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.