Amerikaner i Umeå

November är en rätt så tråkig månad delvis för att vädret brukar vara grått och trist. Förutom all helgons dag har ”vi” svenskar ingenting särskilt att se fram emot i månad.  Däremot har ”vi” amerikaner någonting att se fram emot i slutet av månaden. Thanksgiving Day (tacksägelsedagen) faller alltid på den fjärde torsdagen av november. Eftersom det är en röd dag i USA är de flesta amerikaner lediga från jobbet för att träffa nära och kära och äta en stor kalkonmiddag tillsammans.

Den fjärde torsdagen i Sverige är bara en vanlig vardag, så en amerikansk bekant till mig brukar ordna upp en riktigt Amerikansk middag på helgen direkt därpå. Såvitt jag vet är vi ungefär 20 amerikaner som är bosatta i Umeåtrakten, men jag tror att det finns många andra amerikaner som befinner sig i Umeå tillfälligt, särskilt i samband med universitetet.

Därför vill jag be dig om en tjänst! Om du eller en bekant till dig känner en amerikansk som har nyligen bosatt sig i Umeåtrakten eller befinner sig tillfälligt i området, var snäll och uppmuntra den person att anmäla sig HÄR för att kunna träffa sina landsmän och bidra till en riktig amerikansk Thanksgiving Day här i Umeå på den 30:e november! Ju fler desto roligare, så tack i förhand!

2 kommentarer

  1. Anders

    Vilket bra initiativ att ordna en Thanksgiving Day för amerikaner i förskingringen! Det är trevligt att kunna utöva hemlandets traditioner även om man bor långt bort, så lycka till med ert arrangemang!

    • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

      Vad bra att du tycker så! USA består tekniskt av invandrare och många har vidhållit sina traditioner från hemlandet. Det känns därför bra att kunna vidhålla den här amerikanska traditionen även här på hit sidan av Atlanten!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.