Kvällens konsert

Efter många förberedelser och många övningskvällar är vi redo! Umebygdens Spelmansgille kommer att fira sitt 60-års jubileum genom att spela två konserter. Den första kommer att äga rum redan ikväll i Backens kyrka kl. 18. Alla är hjärtligt välkomna med gratis entré! Nästa konsert kommer att äga rum nästa lördag d.v.s. lördagen den 23:e november i Johanneskyrkan i Vännäs kl. 18.

Konserten kommer att erbjuda härlig svensk folkmusik med fokus på fiolen. Men det blir lite sång också plus solo- och gruppuppträdande med andra instrument inklusive tvärflöjt, nyckelharpa, en liten irländsk rörflöjt och ett för svenskar ovanligt instrument som heter hammered dulcimer.

HÄR får ni höra våra duktiga nyckelharpespelare när de övade för ett par veckor sedan. Tänk hur härligt de kommer att låta med den fantastiska akustiken i kyrkan! Alla vet hur en tvärflöjt ser ut, men en bild på hammered dulcimer visas nedanför.

Som sagt, välkomna till oss ikväll i Backens kyrka!

hammered dulcimer

En hammered dulcimer, som kommer att spelas solo ikväll.

7 kommentarer

 1. Elisabeth

  Tack för en underbar konsert! Spännande med de olika instrumenten och roligt att se er spelglädje. Du är verkligen begåvad som kan hantera flera instrument.

  • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

   Vad roligt att du var där! Kom du fram till mig efter, eller? Det skulle ha varit roligt att träffa dig! Det gör mig glad att veta att du gillade vår musik!

  • Peggy Sjöström (inläggsförfattare)

   Men, gud vad du är gullig! Känner mig rätt så hedrad att du har länkat till mig och att du skrev om konserten! Du får absolut släppa ut videon av mig när jag spelar dulcimern! Synd att du inte kom fram, men som du sa, kanske nästa gång!

  • Karl-Gustav Sjöström

   Hej Elisabeth!
   Jag har försökt lämna en kommentar till ditt blogginlägg, men det visade sig vara alldeles för invecklat för mig att göra det. Din blogg har verkligen ett jättestarkt skydd mot kommentarer 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.