Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Robertsfors kommun kan bättre!

Robertsfors kommun kan bättre!

Nu är det endast 30 dagar kvar till valet och partiarbetet går in i en väldigt intensiv period. Det känns viktigt för mig att förmedla vad vi socialdemokrater vill göra i Robertfors kommun kommande mandatperiod om vi får väljarnas förtroende.

Kommunens ekonomi har sista året blivit något bättre, vilket är glädjande men den är fortfarande väldigt ansträngd. Man märker det ute i våra verksamheter där våra duktiga medarbetare år efter år har sparat och sparat och där kvalitén blivit lidande.

 Under kommande mandatperiod måste kommunen fortsätta med att få ordning på kommunens ansträngda ekonomi, men nu får det vara slut med att spara längst ut i våra verksamheter.
Robertsfors kommun behöver ny politiskledning som kan förmedla utveckling istället för minskade ramar, inflyttning istället för utflyttning och framförallt FRAMTIDSTRO.
 
Vi socialdemokrater vill verka för ett koncerntänk för hela kommunen. Näringsliv, kommunen, statliga myndigheter, skola och fritid måste tillsammans arbeta på ett systematiskt sätt för att få till en ökad tillväxt i vår kommun.
Vi måste utveckla vår egen organisation och förvaltning. Målet ska bli bästa kvalité per satsad skattekrona.
 
Kommunen måste bli bättre på att utveckla relationen med företagen och näringslivet så att vi bättre kan ta tillvara den kompetens som finns. Vi måste bli bättre på att utvärdera och analysera vad som gjorts, dra lärdom och göra bättre. Jag vill verka för att hitta breda samverkansmöjligheter så att servicen kommer närmare kommunmedborgarna och där kommunen skall vara navet.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.