Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Mer resurser till barnomsorgen!

Med en socialdemokratisk ledd regering under kommande mandatperiod tillförs kommuner och landsting 12 miljarder kronor mer än vad den borgerliga alliansen tillför.

Med de extra miljonerna vill vi socialdemokrater bland annat satsa på de minsta barnen. Vi vill öka resurserna till förskolorna och familjedaghem. Barngrupperna skall minska så att de hamnar på minst snittet som är i kommungruppen som idag är på 5,0 inskrivna barn per årsarbetare. Det är viktigt att barnen ges rätt till en stimulerande och trygg uppväxtmiljö. Jag vill verka för att kommunens samtliga lekparker ses över och rustas upp samt att den verksamhet som kommunen bedriver sker i ändamålsenliga lokaler. Vidare vill jag se över så att den kompetens och kunnande som finns i våra förskolor bättre tas tillvara. Det är viktigt att samarbetet mellan förskolan och grundskolan utvecklas och förbättras.

Finns behovet i vår kommun så vill vi att det någonstans i kommunen startas ett kvälls och nattdagis. Vi kommer under kommande mandatperiod att avskaffa vårdnadsbidraget och att de medlen förs tillbaka till verksamheten.

 

 

 

 

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.