Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Kvalité i grundskkolan

Många elever i Robertsfors kommun i åk 3 och 5 klarar inte av de nationella proven och elever i lågstadiet och mellan stadiet klarar inte av den måluppfyllelse som finns för respektive årskurs. Fler elever än tidigare går ut åk 9 utan godkända betyg och många elever mår oroväckande dåligt psykiskt. Barn med särskilda behov i skolan får inte den hjälp som de har rätt till. Detta är inte acceptabelt!

Vår ambition är att det skall finnas 9.0 årsarbetare per 100 elever. Vi vill se över så att resurser omfördelas så att det gagnar den enskilda eleven på bästa sätt. Skolan behöver en tydlig politik där vi tillsammans utvärderar och analyser vårt arbete så att vi kan göra bättre. Jag är övertygad om att våra duktiga lärare/personal inte kan göra detta jobb själva. Detta jobb måste vi göra tillsammans, allt från den enskilda läraren till barn och utbildningsnämnden.

Vi socialdemokrater vill tillsammans med lärare/pedagoger, rektorer och övriga inom skolans område på ett systematiskt sätt strukturera vår verksamhet så att inom fyra år har vi västerbottens bästa kvalité.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.