Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Företagande

I fredags kväll var samtliga partier inbjudna till en paneldebatt med temat näringsliv och företagande i Robertsfors kommun. Företagsklimatet i kommunen diskuterades och den väldigt låga rankingen som kommunen får i undersökningar.

Det som var slående med debatten var att kommunalrådet Lars Bäckström var nöjd med det arbete som är gjort trots att kommunen ligger rankingmässigt bland de sämsta i Sverige!!!

För att lyckas vända den negativa trenden och få till en utveckling i vår kommun måste vi få till ett bättre samarbete med kommuns samtliga företag, små som stora. Vi måste bli bättre att lära av andra framgångsrika kommuner. Arbeta mer systematiskt, analysera och lära av tidigare åtgärder. Inte bara punktinsatser utan mer kontinuitet och långsiktigt arbete. Skapa bra mötesformer där kommunens samtliga företag bjuds in, inklusive jord och skogsbruk som idag inte är inbjudna. Det är viktigt att näringslivsfrågor inte bara berör en tjänsteman samt två politiker utan frågan måste lyftas upp på dagordningen och vara en stående punkt när kommunstyrelsen har möte. Vi socialdemokrater vill även se över resurserna på tillväxtenheten.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.