Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Sanningen!!!!

Ledande centerpartister går idag ut i sina bloggar och höjer temperaturen på den politiska debatten 1 1/2 vecka kvar till valet, BRA!. Det trågiga är att de gör det på fler frågor. Istället för att tala om vad de vill under kommande mandat period när det gäller utveckling, tillväxt och inte minst kvalité i våra verksamheter så gör (C) det med en fråga som inte alls är het. Byskolornas vara eller icke vara!

SANT: I vårt valmanifest som sänts ut till alla hushåll står det att vi socialdemokrater vill bevara Åkullsjöns skola 1 – 6 samt Djäkneboda 1-3. Detta kommer vi självklart att leva upp till under kommande mandat period eftersom det inte ekonomiskt försvarbart att lägga ner dessa skolor. I Djäkneboda finns det idag bara åk. 1-2 då elever och föräldrar har valt att flytt sina åk 3 elever till Bygdeå eller annan skola. Den utvecklingen måste kommunen följa.

SANT är att barn och utbildningsnämnden har haft väldigt svårt med att få ihop budgeten under de fyra år som gått. Centern har skurit ned på samtliga verksamheter för varje år vilket lett till kvalité försämringar. Vi socialdemokrater i Bou har inte ställt upp på denna kvaliteförsämring utan föreslagit kommunfullmäktige att lägga ner vissa enheter där bland annat byskolorna ingått. Anledningen är att vi ansett att barn och utbildningsnämnden haft för liten budget och velat påtala för kommunfullmäktige att bou måste få utökad ram. Vi har endast fått smulor!!!

Falskt: Jag har inte sagt i fullmäktige att byskolorna skall läggas ned. Det jag sa var att ordförande i bou ( C) borde föreslå detta för att få mer pengar och rädda kvalitén i verksamheterna. Man hör vad man vill höra. Konsekvenserna av centerns politik ser vi nu tydligt. Barn med särskilda behov får inte den hjälp de har rätt till. 25 % klarar inte de nationella proven i åk 3 och 5. 25 % går ut 9:an utan godkända betyg. Väldigt många elever i åk 1 -6 når inte upp till upp till de mål som varje årskurs har. Detta vill vi socialdemokrater ändra på, se tidigare blogg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.