Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Gång och cykelväg

Efter 15 års diskussioner fram och tillbaka så kommer äntligen gång och cykelvägen mellan Robertsfors och Sikeå att börja byggas. Många är det som med risk för det egna livet färdats denna stäcka tillsammans med långtradare och bilar.

Jag har ringt upp projektledaren Patrik Callgren och han meddelar att pengar är finns och är avsatta. Trafikverket kommer inom en vecka att gå ut med upphandlingsunderlaget och entreprenören kommer att börja bygga i vår eller sommar. Man beräknar att bygget kommer att vara klart hösten 2012. Hela sträckan kommer att vara belyst.

Det känns väldigt bra att denna långdragna process nu äntligen får sitt slut inte minst utifrån ett trafiksäkerhetsperspektiv men också att det förbättrar möjligheten till friluftsliv, friskvård och träning.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.