Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Öppet hus HVB-hemmet

Jag har idag varit och besökt det ny öppnade hvb-hemmet som har haft öppet hus och visat sina lokaler. Det var en strid ström av människor som kom för att inspektera de nya lokalerna och bli bjuden på soppa. Det är ett fantastiskt arbete som hantverkarna gjort med gamla sjukhemmets lokaler. Ljust och trevligt. Personalen har även gjort ett fantastiskt arbete med att möblera och göra det trevligt. Jag har arbetat där då det var ett sjukhem och det är nästan så att jag inte tror att det är samma lokaler.

De första ensamkommande flyktingbarnen kommer med den information vi har idag att anlända i slutet av nästa vecka. Hvb-hemmet har 8 st. platser. Det är 10 personer som kommer att arbeta på hvb-hemmet samt en enhetschef. Det är även anställt två lärare som kommer att hålla i undervisningen på grundskolan och Gymnasiet. Till våren kommer det också att skapas utslussninigsplatser/boende för de ungdommar som är under 18 år.  Sålunda är det en stor verksamhet som har kört igång och jag vill önska er lycka till i ert viktiga arbete. Men det är viktigt att vi från kommunen och samhället i övrigt hjälper till så att vi tillsammans lyckas integrera dessa ungdomar på ett positivt sätt så att de väljer att bo kvar i kommunen.

 

 

2 kommentarer

  1. Patrik Nilsson

    Svar till Undraren (2011-02-25 14:00)
    För att få ett schema som fungerar så är svaret ja. 3 st kommer att arbeta varje kväll och sedan är en kvar som en sovande natt. De kommer ibland också att vara dag jobb men majoriteten av tiden ska ungdomarna vara i skolan på dagtid

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.