Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Kommunstyrelse möte

På kommunstyrelsens möte i går så diskuterade vi den nya politiska organisationen. Vi har jobbat i denna organisation i nio månader och det finns självklart förbättringsområden som det är i alla organisationer. Styrelsen måste få till en bättre återrapport och utvärdering från de tre utskotten så att vi når de uppsatta mål som vi har med den politiska organisationen. Få bort stuprörs- och sektortänkande, Förbättrad helhetssyn och koncerntänkande, starkare och bättre styrning och ledning samt förbättra medborgarnas möjligheter att på ett enkelt och effektivt sätt påverka den kommunala demokratin och utvecklingen.

Styrelsen diskuterade även det samverkansavtal som kommunen sedan början på 90-talet har med kranskommunerna och Umeå. Styrelsen beslutade sedan om att ingå avtal med kommunerna i Umeåregionen om gemensam överförmyndarorganisation. Kontoret kommer att ligga i Umeå. Syftet med en gemensam överförmyndarorganisation är att möta framtida rekryteringsbehov, klara av både ökad ärendetillströmning och skärpta lagkrav i hela Umeåregionen.

Vi beslutade även att permanenta bidrag till elsanering av bostäder som personer med elöverkänslighet kan söka när de måste göra om i sina bostäder.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.