Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Invigning och optiker

I torsdags eftermiddag invigdes släpvagnstillverkaren Lööve sin nysatsning i Gumboda. Jag hade den stora äran att förrätta den officiella invigningen. Det otroligt glädjande att ägaren Bengt Ivansson såg potentialen i gamla Gumboda kapell och Lööve släp, slog ihop dessa två företag och valde sedan att etablera produktionen i Gumboda. Det är glädjande att företaget inte gör som många andra som bara ser staden som det enda alternativet utan att ett läge längs E:4an mitt emellan två stora städer kan vara nog så centralt. Näringslivsfrågor är en prioriterad fråga för kommunen och som vi jobbar mycket med. Bland annat så är förbättrad dialog en del som vi lägger stort fokus på. Jag kan bara konstatera att dialogen med Lööve och kommunen har varit väldigt bra den första tiden och vi har tillsammans hitta snabba lösningar på olika problem som varit till gagn för både kommunen och Lööve. Jag ser fram emot fortsatt samarbete i framtiden. Företaget har nya spännande idéer och har fått en stor order från lokal trafiken i Stockholm som gör att jag med stor tillförsikt kommer att följa utvecklingen för företaget.

Idag har jag och kommunchefen varit och hälsat Mikael Forsgren och hans företag Se & Synas välkommen till kommunen och Ånäset. Äntligen har vi en optiker igen i mellanbygdsområdet. Nu sliper man köra 7 mil för att fixa till sina glasögon eller kolla synen. Jag är övertygad om att företaget har alla förutsättningar för att lyckas och Mikael berättade att det är redan väldigt många som beställt tid.

Apropå Ånäset så händer det mycket positiva saker. På Stenfors så håller "Vilde" kocken på att starta upp ett musteri och om allt går som det är tänkt även förlägga sin produktion i kommunen. Vägg i vägg på Stenfors så är även ett företag som heter Theobroma på gång med att starta choklad tillverkning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.