Patrik Nilsson kommunalråd ( S )

Ambulansen

I mitten av april kommer den nya ambulansorganisationen för Mellanbygdsområdet att träda i kraft. Den nya organisationen innebär att det kommer att finnas två fysiska lokaler som ambulasen kommer att utgå ifrån. Den ena kommer som tidigare att utgå från den befintliga ambulanslokalen i Robertsfors och bemmans som tidigare av Umeåstationen. Den andra kommer att vara lokaliserad i Ånäset vid E4 (reningsverkets lokal) och kommer att bemmanas av Skellefteåstationen.

Bemanningen kommer att styras och dirigeras gränslöst från SOS alarm vilket gör att det i huvudsak alltid kommer att finnas en ambulans tillgänglig i kommunen. När ambulansen i Robertsfos åker in till sjukhuset så kommer en ambulans från skellefteå att åka till Ånäset. Man kommer alltså att allternera mellan varandra.

När beslutet togs i landstinget att ambulansen i Robertsfors eventuellt skulle flyttas till Lövånger så har vi från kommunen haft en väldigt possitiv och konstruktiv dialog med landstingets politiker och tjänstemän allt för att hitta en lösning. Det känns fantastiskt bra att den nya organisationen är klar och att det även i framtiden kommer att finnas en ambulans i kommunen. Den nya organisationen kommer att sjösättas i mitten av april.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.